2014-05-01 02:41:19• hírek • MTI

Sikerül-e a bravúr: hátrányból fordítana a Juventus és a Valencia

Lisszabonban Lima gólja döntött
Lisszabonban Lima gólja döntött

A Benfica egygólos előnnyel várja a Juventus elleni visszavágót, míg a Sevilla magabiztos, 2-0-ás sikerét követően lesz a Valencia vendége csütörtökön a labdarúgó Európa Liga elődöntőjében.

A Serie A-ban fölényesen listavezető torinói gárdának - melynek külön motivációt jelenthet, hogy a finálét saját stadionjában rendezik - sokat segíthet az idegenben szerzett gól, ugyanakkor a lisszaboniak egyedüliként még veretlenek a sorozatban. A Benficának viszont nem túl fényes a mutatója Olaszországban, ugyanis eddigi 13 fellépésén tíz alkalommal vereséget szenvedett és mindössze háromszor diadalmaskodott.

A Benfica és a Juventus korábban kétszer találkozott egymással az európai kupákban, a BEK 1967/68-as idényében az elődöntőben csaptak össze, akkor a legendás Eusebio vezette portugálok kettős győzelemmel jutottak a fináléba, amelyet végül elvesztettek a Manchester Uniteddel szemben.

Legutóbb 1993-ban az EL jogelődje, az UEFA Kupa negyeddöntőjében találkozott a két csapat, a Giovanni Trapattoni által dirigált torinói alakulat az első mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett, a visszavágón azonban 3-0-s diadalt aratott és meg sem állt egészen a végső győzelemig. Ebben a párharcban a Juventus jelenlegi vezetőedzője, Antonio Conte is ott volt a pályán.

A másik ágon, a spanyol házirangadón, a Valenciának bravúrra van szüksége a Sevilla ellen, ugyanis az andalúz gárda az első felvonáson rendkívül magabiztos, 2-0-ás győzelmet aratott. Ám Juan Antonio Pizzi tanítványai a negyeddöntőben ennél nagyobb akadályt is megugrottak, hiszen a Basel elleni első összecsapást 3-0-ra veszítették el, majd a visszavágón, hosszabbítást követően 5-0-ra diadalmaskodtak.

A bajnokságban a két csapat őszi mérkőzését hazai környezetben 3-1-re nyerte a Valencia, a februári "visszavágón" pedig gól nélküli döntetlen született. Történetük során eddig összesen 207 tétmérkőzést vívtak egymással a felek hazájukban, s 95 Valencia-siker mellett 35 döntetlen és 77 Sevilla-győzelem született.

Európa Liga, elődöntő visszavágó (előző meccs eredménye):

Juventus-Benfica 22,05 (1-2) Story 4, DigiSport1.ro, DolceSport1
Valencia-Sevilla 22.05 (0-2) Digisport 1.hu, DigiSport2.ro, DolceSport2

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: